Članak je filtriran: Maj 2024
petak, 10 Maj 2024 07:32

Snaga valova

 

Projekt „Snaga valova“ provodi se već šestu godinu zaredom. Charter kuće svoje jedrilice stavljaju na raspolaganje bez naknade, a skiperi u čijim su sigurnim rukama djeca boravila na brodovima, volonteri su zaklade. Program je namijenjen djeci iz institucija za djecu bez odgovarajuće brige, a cilj je obogatiti njihove živote novim znanjima i iskustvima. Projekat provodi zaklada „Hrvatska za djecu“ čiji je osnivač Vlada RH sa svrhom osnaživanja porodica u situacijama razlitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece.
Trodnevno jedrenje realizovano je u akvatoiju srednje Dalmacije gdje je u svim posjećenim lukama organizovan prigodni dodatni sadržaj. Poseban dožvljaj bio je organizovan rafting na Cetini.
U ime Ustanove zahvaljujemo organizatoru na pozivu!
Zadovoljstvo je biti dio ovako dobro organizovanih dešavanja!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Objavljeno u Novosti

O nama

Podrška projektu


Izrada Web stranice Dječiji dom "Mostar" je podržana kroz projekt "Transformacija ustanova za zaštitu djece i prevencija razdvajanja porodica", koji finansira Evropska unija, a implementira ga UNICEF. Mišljenja izražena na ovim stranicama su mišljenja autora i ne odražavaju službene stavove EU i UNICEF BiH.

Aktuelno

Top