Items filtered by date: February 2023
Monday, 13 February 2023 11:20

Radionica za mlade

U okviru projekta “Streaming Toward Equal Possibilities – Step” koji se realizuje pod pokroviteljstvom SOS Dječija sela BiH u Mostaru i Gračanici, a u saradnji sa partnerskom organizacijom Instituta za populaciju i razvoj (IPD) organizovan je jednodnevni posjet Sarajevu. Dio posjeta bio je predviđen za radionicu na temu “Borba protiv nasilja“. Također, obrađena je tema volontiranja i društveno odgovornog angažmana.
Na radionici su učestvovali mladi iz Mostara, Gračanice i Sarajeva. Nakon radionice djeca su posjetila „Muzej optičkih iluzija“.
Iz ovih izuzetno korisnih aktivnosti izašli smo bogatiji za neprocjenjiva iskustva.
Published in Novosti
Monday, 13 February 2023 11:17

Vikend na Rujištu

 

 
U organizaciji U.G. "Zajedno za naš grad" Mostar u nedjelju je organizovan izlet na Rujište. Izlet je omogućen donacijama zatvorene grupe. Djeca su bila smještena u Hotelu Snježna kući. Za djecu , bio je to nezaboravan vikend.
Zahvaljujući firmama Mostar Bus i Hotelu Snježna kuća ostvaren je popust u organizaciji vikenda.
Hvala na podršci U.G. “Zajedno za naš grad” i svim donatorima!
Published in Novosti
Wednesday, 01 February 2023 08:29

Početak radova

 

 
Na osnovu sklopljenog Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između naše Ustanove i People in Need (PIN),  krenula je realizacija projekta kojim smo aplicirali na Javni poziv za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih poboljšanju funkcionalnosti i kvaliteti javnih prostora u zatvorenom na području Grada Mostara.
Radovi su u punom jeku. Realizacija izgradnje pristupne staza za invalidna lica:
Još jednom hvala Mostar - Prostori koji pokreću za odabir našeg projekta!
Published in Novosti

About Us

Project supported by


Creation of the web site The Children's Home "Mostar" is supported through the project "Transformation of institutions for the protection of children and prevention of family separation", funded by the European Union and implemented by UNICEF. Opinions expressed on these pages are the author's opinions and do not reflect the official views of EU and the UNICEF BiH.

Letest news

Top