Items filtered by date: April 2023
Tuesday, 25 April 2023 07:45

Trideset godina "Luciano Lama"

Pred velikim brojem zvanica iz političkog i javnog života u Sarajevu, a u prisustvu ambasadora Nj.E. Marca Di Ruzze.je obilježena svečanost 30 godina aktivnosti Udruženja "Luciano Lama" u Bosnu i Hercegovini.

Svečanost je organizirala Ambasada Italije.
Udruženje "Luciano Lama" osnovano je 1998. godine u BiH i ono provodi humanitarne aktivnosti, aktivnosti pružanja pomoći i obrazovanja djece i mladih u poteškoćama.
Ova nevladina organizacija pokrenula je i otvaranje prihvatnih centara i centara za održivi razvoj širom BiH - u Mostaru, Višegradu, Ilijašu, Srebrenici i Zenici.
Na kraju svečanosti u bašti Ambasade Italije ambasador Marco Di Ruzza je sa gostima otkrio spomen-ploču u znak 30 godina prijateljstva BiH i Italije, te su prisutni zasadili dvije sadnice - maslinu i lovor,
Bila je zadovoljstvo prisustvovati ovoj svečanosti!
Published in Novosti
Monday, 17 April 2023 09:13

Posjeta povodom Vaskrsa

Vaskrs je jedan od najvećih kršćanskih blagdana, to je temeljni događaj vjere, ispunjen radošću. Povodom Vaskrsa u posjetu našoj Ustanovi boravio je iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović. Tom prilikom iguman Pavle obradovao je našu djecu uskršnjim poklonima.

U ime Ustanove izražavamo zahvalnost na pažnji, a pravoslavnim vjernicima čestitamo Vaskrs!

Published in Novosti
Friday, 07 April 2023 06:38

Mentalno zdravlje

U utorak, 28. 03. 2023. godine održana je radionica na temu mentalnog zdravlja. Sudionici ove radionice bili su voditelji: psiholog Emsela, pedagog Mediha, djeca te odgajatelji Indira, Hajrudin  i medicinski brat Arman.

Cilj radionice bio je približiti mladima spoznaju o važnosti mentalnog zdravlja.  Mentalno  zdravlje predstavlja skup određenih vrijednosti poput sredstava za život, lvaliteta rada, odnos s drugima, a sve ovisno o osjećaju smisla za život i kontrole nad istim, osjećaju povezanosti i pripadanja.

 Osoba koja je dobrog mentalnog zdravlja je zadovoljna, pozitivna, sposobna zasnovati porodicu i biti sretna u porodici, prihvaća druge ljude, sposobna je stvarati i održavati prijateljstva, produktivna je na radnom mjestu, i dobro se nosi sa životnim nedaćama i stresovima.

Glavni dio radionice govorio je o poremećenom mentalnom zdravlju, pokazatelju tog stanja te poboljšanju mentalnog zdravlja.

Published in Novosti

About Us

Project supported by


Creation of the web site The Children's Home "Mostar" is supported through the project "Transformation of institutions for the protection of children and prevention of family separation", funded by the European Union and implemented by UNICEF. Opinions expressed on these pages are the author's opinions and do not reflect the official views of EU and the UNICEF BiH.

Letest news

Top