Članak je filtriran: Novembar 2022

Sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Našim prijateljima, poslovnim saradnicima, svima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom domovinom i ponose se njenom državnošću i suverenošću, raduju se svakom njenom uspjehu, od srca čestitamo 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Objavljeno u Novosti
srijeda, 23 Novembar 2022 08:23

Posjeta Dječijem domu "Mostar"

U prošlu subotu posjetili su nas Aktivisti Info - servisa za mlade. Uz ugodnu priču, slatkiše i nezaobilazni osmijeh, proveli smo još jedno ugodno popodne.
Info-servis za mlade MIZ Mostar osnovan je 2010. godine na inicijativu mladih imama Medžlisa IZ Mostar. U svojim raznovrsnim aktivnostima pruža alternative za mlade ljude koji svojim djelovanjem mijenjaju loše pojave u društvu.
Hvala za podršku!
Objavljeno u Novosti
srijeda, 16 Novembar 2022 07:31

Završen još jedan vrijedan projekat

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "RukaNade" okončan je vrijedan projekat kojim je dovršeno uređivanje bungalova u kojima borave djeca. To je samo jedan u nizu projekata implementiranih u našoj Ustanovi, a koji su osmišljeni u saradnji s Humanitarnom organizacijom RukaNade. Ovaj put donirani su:

  • prostor k1, novi ugao, tepih, smart TV, tri stolice, cipelar.
  • prostor k2, dva tepiha sa printom staze za autiće, cipelar.
  • prostor k3, cipelar i paravani/zebra zavjese za sobe.
  • prostor k7, veliki ormar i zebra zavjese.
  • Radni prostor psihologa i socijalnog radnika,  trosjed, stolić, stolica i polica.

Hvala Humanitarnoj organizaciji “RukaNade”, donatorima i volonterima!

Objavljeno u Novosti
utorak, 15 Novembar 2022 07:53

Amko- donacija

Ove godine Amko komerc obilježava 27 godina poslovanja.  Uspješna domaća kompanija godišnjicu dočekuje sa više od 700 uposlenika i 70 prodavnica, s tendencijom proširivanja poslovanja. Uspjeh zahvaljuju povjerenju kupca i izuzetnom trudu uposlenika.

Povodom godišnjice donirali su nam veliku količinu hrane. Kao i mnogo puta do sada Amko nam pruža veliku podršku. Donacija nam umnogome olakšava rad.

Čestitamo godišnjicu i želimo im još mnogo godina uspješnog poslovanja!

Objavljeno u Novosti
utorak, 15 Novembar 2022 06:37

Trčim za mir

„Trčim za mir“ je događaj koji je okupio sve one koji žele doprinijeti promociji mira i zdravog stila života. Ovaj događaj organizovale su nevladine i neprofitne organizacije Global Analitika iz Sarajeva, Klub MASA iz Mostara i Pomozimo djeci iz Banja Luke, kako bi promovirali programe mira i borbe protiv nasilja u BiH, ali i u svijetu; a moto utrke bio je „Nema puta ka miru. Mir je put!“.
Ova trka promovisala je društvenu odgovornost prema zajednici.
Prilikom svake uplate kotizacije, dio sredstava direktno je uplaćen Javnoj ustanovi Dječiji dom Mostar, koji obezbjeđuje njegu djece izvan vlastite porodice, skrb za mlade koje obuhvata privremeni smještaj te cjelodnevni boravak za djecu bez roditelja, djecu koju roditelji zanemaruju i sl.
Zahvaljujemo trkačima i trkačicama koji su svojom prijavom, kao i sponzorima - prijateljima trke, obradovali našu djecu.
Posebno hvala trkaču Almir Jašarević Jašar koji je svoju novčanu nagradu i naknadu poklonio djeci!
Objavljeno u Novosti
četvrtak, 10 Novembar 2022 08:53

Donacija posteljine

Dugogodišnja saradnja između naše Ustanove i turskih kulturnih institucija je na visokom nivou. i taj trend se i dalje nastavlja. Kao vid podrške, Fondacija za streličarstvo (Okcular Vakfı), koja povremeno kod nas organizuje kurseve strelilčarstva, donirala je posteljinu za svu našu djecu. Sobe su zablistale veselim bojama čineći kućnu  atmosferu još toplijom. Hvala streličarima na prekrasnom izboru i neprocjenjivom dječijem osmijehu.

Objavljeno u Novosti
utorak, 08 Novembar 2022 06:55

Dječja nedjelja

 
Povodom “Dječje nedjelje”, u petak nas je posjetila Pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a, Mr. soc. rada Alma Kozo i Inspektorica socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite obitelji s djecom u Hercegovačko-neretvanskom kantonu Janja Milinković.
Tom prilikom pokonili su nam TV uređaj.
Svake godine u prvoj sedmici oktobra obilježava se “Dječija nedjelja“, tokom koje se djeca upoznaju sa svojim pravima zagarantovanim Konvencijom o pravima djeteta koja je usvojena od Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, 20. novembra 1989. godine. Svako dijete zaslužuje pravo na: identitet (ime, porodicu, državljanstvo), preživljavanje (život, hranu, liječenje), razvoj (odgoj i obrazovanje), sudjelovanje (donošenje odluka), zaštitu od raznih oblika nasilja i zanemarivanja…
Prava djece ne treba i ne smiju da se poštuju samo tokom Dječije nedjelje.
Djeca su najveće bogatstvo ovog svijeta!
Objavljeno u Novosti

O nama

Podrška projektu


Izrada Web stranice Dječiji dom "Mostar" je podržana kroz projekt "Transformacija ustanova za zaštitu djece i prevencija razdvajanja porodica", koji finansira Evropska unija, a implementira ga UNICEF. Mišljenja izražena na ovim stranicama su mišljenja autora i ne odražavaju službene stavove EU i UNICEF BiH.

Top