Članak je filtriran: Februar 2023
ponedjeljak, 13 Februar 2023 11:20

Radionica za mlade

U okviru projekta “Streaming Toward Equal Possibilities – Step” koji se realizuje pod pokroviteljstvom SOS Dječija sela BiH u Mostaru i Gračanici, a u saradnji sa partnerskom organizacijom Instituta za populaciju i razvoj (IPD) organizovan je jednodnevni posjet Sarajevu. Dio posjeta bio je predviđen za radionicu na temu “Borba protiv nasilja“. Također, obrađena je tema volontiranja i društveno odgovornog angažmana.
Na radionici su učestvovali mladi iz Mostara, Gračanice i Sarajeva. Nakon radionice djeca su posjetila „Muzej optičkih iluzija“.
Iz ovih izuzetno korisnih aktivnosti izašli smo bogatiji za neprocjenjiva iskustva.
Objavljeno u Novosti
ponedjeljak, 13 Februar 2023 11:17

Vikend na Rujištu

 

 
U organizaciji U.G. "Zajedno za naš grad" Mostar u nedjelju je organizovan izlet na Rujište. Izlet je omogućen donacijama zatvorene grupe. Djeca su bila smještena u Hotelu Snježna kući. Za djecu , bio je to nezaboravan vikend.
Zahvaljujući firmama Mostar Bus i Hotelu Snježna kuća ostvaren je popust u organizaciji vikenda.
Hvala na podršci U.G. “Zajedno za naš grad” i svim donatorima!
Objavljeno u Novosti
srijeda, 01 Februar 2023 08:29

Početak radova

 

 
Na osnovu sklopljenog Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između naše Ustanove i People in Need (PIN),  krenula je realizacija projekta kojim smo aplicirali na Javni poziv za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih poboljšanju funkcionalnosti i kvaliteti javnih prostora u zatvorenom na području Grada Mostara.
Radovi su u punom jeku. Realizacija izgradnje pristupne staza za invalidna lica:
Još jednom hvala Mostar - Prostori koji pokreću za odabir našeg projekta!
Objavljeno u Novosti

O nama

Podrška projektu


Izrada Web stranice Dječiji dom "Mostar" je podržana kroz projekt "Transformacija ustanova za zaštitu djece i prevencija razdvajanja porodica", koji finansira Evropska unija, a implementira ga UNICEF. Mišljenja izražena na ovim stranicama su mišljenja autora i ne odražavaju službene stavove EU i UNICEF BiH.

Top