Članak je filtriran: Maj 2023
srijeda, 31 Maj 2023 07:59

Naš maturant

Matura je raskrsnica puteva koji vode u budućnost iliti ispit zrelosti koji uvodi mlade u novi život. To je jedan od najvažnijih događaja u životu svakog mladog čovjeka.

Ove godine došao je red na našeg Jasmina. Ako ima ijedan mlad čovjek kojem bismo trebali dati sveukupnu podršku po bilo kom osnovu, onda je to on. Odličan učenik, dobar sportista još bolji drug, neko na kog se uvijek možete osloniti... Jasmin ima sve ono što treba mladom čovjeku; uljudnost, empatiju za druge, slabije, nezaštićene, on ima viziju šta i kada treba.
Svečano smo ga ispratili. Dali smo mu najbolje što smo mogli.
Nadamo se da će u budućnosti napraviti dobar izbor. U ime Ustanove i uposlenika želimo mu svu sreću!
Objavljeno u Novosti
srijeda, 31 Maj 2023 07:57

Put izbora

Došao je i taj čas da maturom okruniš svoje školske dane. Sve do tada, za neke od nas, život je bio samo igra dok je za druge bio borba, sa sobom, drugima, životom. Trebalo se izboriti za adekvatno mjesto u ovom okrutnom svijetu. Naša Lara je uspjela. Ona zna šta hoće i kako doći do toga. Ona ima jasno izražen stav prema svemu oko nje.

To je djevojka koja ima sve što je potrebno mladoj osobi. Oštroumna, samosvjesna, odlučna, kritična-samokritična, na riječima, ali i na djelu britka.
Iustvari, matura je za nju bila samo još jedan ispit u kom je ovjerila sebe, pred sobom i drugima. Nju čekaju još mnoge brige, al' ona za to ne mari, ona može sve.
Draga Laro, u ime svih uposlenika naše Ustanove želimo ti sve najbolje!
Želimo ti da ostaneš na pravom putu!
Objavljeno u Novosti
srijeda, 31 Maj 2023 07:54

Proslava male mature

Kraj osnovne škole kraj je jednog bezbrižnog perioda i najvećeg dijela djetinjstva. Obilježava se proslavom male mature. Nakon ovog dolazi period odluka, odnosno pravilnog odabira budućeg zanimanja.

 Mala matura je prvi korak ka svijetu odraslih. To je za djecu prvi svečani događaj kome se raduju i za koji se pripremaju mjesecima. Slatke brige oko ovog događaja ubrajaju se u najupečatljivije uspomene kojih se sjećamo do kraja života.

Malu maturu proslavio je i naš Džemo. Od njega su se oprostili nastavnici i njegovi prijatelji iz školskih klupa.

Našem Džemi poželimo sreću u budućem školovanju!

Objavljeno u Novosti
četvrtak, 11 Maj 2023 06:21

Posjeta članova Rotary organizacije

U nedjelju su nas posjetili članovi Rotary Cluba Wien-Thalia, RC Wien - Albertina, RC Wien- Franc Schubert, RC Wien - Stadpark, Rotary klub Mostar. Posjet je prošao uz svesrdno interesovanje za stanje u našoj Ustanovi i poseban interes za aktivnosti koje provodimo s djecom. Gosti su bili impresionirani našim radom i organizacijom. Ovom prilikom uručili su nam značajnu podršku u tehničkoj opremi.

Rotary je organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom svijeta, u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu.
Dugogodišnja saradnja uz njihovu bezuslovnu podršku mnogo nam znači!
Objavljeno u Novosti

O nama

Podrška projektu


Izrada Web stranice Dječiji dom "Mostar" je podržana kroz projekt "Transformacija ustanova za zaštitu djece i prevencija razdvajanja porodica", koji finansira Evropska unija, a implementira ga UNICEF. Mišljenja izražena na ovim stranicama su mišljenja autora i ne odražavaju službene stavove EU i UNICEF BiH.

Top